сряда, 1 юли 2015 г.


Няма такова понятие като лесно отслабване - съществуват диети, препоръки, които можете да прибавите към ежедневието си за да свалите няколко килограма. Какъвто и начин да изберете, знайте че има две правила – диети и упражнения. От тук нататък зависи изцяло от вас самите да достигнете до желаното тегло.

Съвети за лесно отслабване: Диета



Диетата има огромно влияние при отслабването. Можете да започнете да отслабвате, ако се храните по – здравословно и ако изхвърлите всички онези полуготови храни от менюто си. Трябва да промените две неща – какво и как ядете. Например, ако обичате да хапвате сандвич с бял хляб, майонеза и сирене, трябва да се откажете от него и да го замените с пълнозърнест хляб. По този начин трябва да помислите за всичко, което консумирате и да се опитате да се храните по–здравословно.

Яжте зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са много добър избор, когато искате да отслабнете. Те са пълни с витамини, фибри, антиоксиданти и минерали. Не само ще ви заситят, но и са с много ниско съдържание на калории.
отлсабване

Какво не трябва да пием и ядем

Едно от нещата, които трябва да се направят, когато правим опити да отслабнем е да избягваме някои определени храни и напитки. Безалкохолните напитки са чудесен пример за това. Те могат единствено да добавят към погълнатите калории за деня още 360 или повече. Друга напитка, която трябва да се избягва е бирата. Бързите закуски, чипс, бонбони и всякакви подобни храни трябва да бъдат изключени от менюто ви.

Яжте по–малки порции

отслабване
 При свалянето на килограми е важно да се намалят калориите. Ето защо консумирайте по–малки порции и ако може избягвайте следобедните закуски. Ако все пак не успеете да ги избегнете, нека закуската бъде някакъв плод или зеленчук вместо чипс или сладкиш.

Пийте вода

Пиенето на вода ще помогне на диетата, защото:

• Потиска апетита и дава чувство за пълнота, в резултат на което ядем по–малко;

• Помага на метаболизма да работи на оптимални нива;

• Помага за понижаването на складираните мазнини в тялото.


Упражнения

Правете физически упражнения или просто бъдете физически активни поне по 30 до 60 минути на ден. Важно е да практикувате някакъв вид упражнения като например за изгаряне на калории или топене на мазнини. Вървене, тичане, колоездене, скачане на въже, катерене на стълби или просто танцуване може да помогне.

Променете начина си на живот

След като желаните резултати бъдат постигнати и вие отново започнете да се храните както преди започването на диетата, може би всички килограми отново ще се натрупат и ще трябва да започвате отначало. За да не се получава така, открийте най – подходящата диета за вас, комбинирайте я с приятни упражнения и нека това стане начина ви на живот.


 Независимо колко килограма желаете да свалите, това няма да стане за една нощ, но каквато и диета да изберете бъдете постоянни и мислете за вашето здраве.

Няма коментари:

Публикуване на коментар